Werkwijze

 

De Aboriginals uit de oertijd hadden een bijzondere manier van verhalen vertellen: ze maakten rotstekeningen die ze inkleurden om ze beter zichtbaar

te maken. Zo gaven zij, van generatie op generatie, al tekenend hun levensverhalen door.

Levensverhalen

In elk levensverhaal speelt verlies een belangrijke rol – dat was in de tijd van de oude Aboriginals niet anders. Uit hoe de generaties voor ons omgingen met verlies, valt veel te leren. Ik pas daarom vaak een contextuele intergenerationele benadering toe. Hoe gaan jouw ouders om met verlies, en hoe deden hun vaders en moeders dat? Door hun verhalen te leren kennen, ga je op een andere manier naar dat van jou kijken.

 

Methoden

Tijdens mijn opleiding tot verlies- en rouwtherapeut heb ik geleerd dat er,

naast de intergenerationele benadering, nog talloze andere methoden en benaderingswijzen zijn, die ik in mijn praktijk kan toepassen. Ik wil ze hier niet allemaal opsommen, maar enkele daarvan zijn, narrativiteit, psycho-educatie, mindfulness en het gebruiken van rituelen.

“Ik gun het iedereen om met Tenny in een veilige omgeving te mogen zoeken en ontdekken wat rouw met je doet.”

Drs. Netty Broers (gedragswetenschapper,

Veilig Thuis Brabant Noordoost)

Balans en verbinding

Samen gaan we in gesprek over wat jij op dit moment ervaart en wat jij nodig hebt om te helen, je balans en de zin in het leven terug te vinden. Vanaf onze eerste ontmoeting ontstaat een proces dat gaandeweg steeds meer vorm krijgt. Een verlies kan er niet alleen toe leiden dat je de verbinding met anderen kwijtraakt, maar ook die met jezelf. Gesprekken van mens tot mens en op basis van gelijkwaardigheid zorgen ervoor dat jij je weer met jezelf kunt verbinden, met jouw verhaal, met wie jij bent. En zodra je dat weer kunt, ben je ook in staat je weer te verbinden met de wereld om je heen.

 

Op de pagina Wie is Tenny lees je over mijn ervaring en over waarom ik me gespecialiseerd heb in verlies- en rouwtherapie.

Tenny Staal

rouw en verlies

Paradijs 7

Arnhem

 

Neem hier contact op